Somaliyhteisö yhtenäisenä rikollisuutta vastaan

Kirjoitan tämän kirjoituksen niiden somalialaisten puolesta, jotka ovat olleet minuun yhteydessä ja motivoineet minua. Kirjoitan kaikkien niiden puolesta, joita Tapanilassa tapahtunut joukkoraiskaus on ahdistanut ja kuvottanut.

Kirjoitan kaikkien somalialaisten puolesta, jotka haluavat ilmaista tapauksen uhrille, tämän perheelle ja uhrin lähipiirille olevansa pahoillaan. Tämä rikos ei edusta somalialaista kulttuuria, ihanteita eikä eettisiä arvoja. Suomen somaliyhteisö asettuu aina uhrin puolelle. Rikos on aina rikos riippumatta sen tekijän taustasta. Tämä on itsestään selvää Suomen somaliyhteisölle. Raiskaus on julma, tuomittava ja pysäyttävä teko. Jokaiselle ihmiselle kuuluu yhtäläinen oikeus seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja loukkaamattomuuteen sekä fyysiseen turvallisuuteen.

Somaliyhteisö ei voi ottaa kollektiivista vastuuta yksilön tekemisistä valinnoista. Valitettavasti kuitenkin jaamme nyt epäiltyjen kanssa saman etnisen taustan. Tämä pakottaa käymään vakavan keskustelun somalialaisyhteisön sisäisesti. On herännyt tärkeitä kysymyksiä. Miksi näin tapahtui? Mikä on johtanut siihen, että elämänsä alkupolulla olevat nuoret tekevät näin vakavan rikoksen? Kuten sanottua, somaliyhteisö ei ole vastuussa yksilöiden tekemistä rikoksista, mutta se voi olla tukemassa jäseniään, pitää huolta toisistaan sekä auttaa nuoriaan tekemään järkeviä valintoja.

On syytä muistaa, ettei rikoksesta epäiltyjen nuorten tekoja voi saada tekemättömäksi. Tästä syystä toivon, ettei somaliyhteisö sisäisesti vainoa rikoksesta epäiltyjä. Tässä tilanteessa nämä kyseiset nuoret teoistaan huolimaatta tarvitsevat yhteisöltään edelleen ihmisinä hyväksyntää ja tukea. Teko itsessään kuitenkin on rikosoikeudellisesti rangaistavana ja toivon somaliyhteisön jäsenenä, että se ratkaistaan ja tuomitaan Suomen lakien mukaisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu